• Auteur en regisseur

  broken image

  Neil Simon

  Auteur

  Neil Simon werd geboren in New York op 4 juli 1927 en is een Amerikaanse toneelschrijver van Joodse afkomst. Hij wordt heel vaak ‘The King of Comedy’ genoemd. Hij zou, volgens statistici, de meest gespeelde toneelschrijver zijn na Shakespeare. Bijna al zijn stukken zijn regelrechte tophits op Broadway en ver daarbuiten. Zijn geheim is zijn vakmanschap. Hij weet perfect hoe hij een komedie moet schrijven. De personages zijn herkenbaar en de situaties lijken alledaags zonder dat echt te zijn.

  broken image

  Kurt Velghe

  Regisseur

  Kurt is gebeten door de theatermicrobe. Hij kreeg de smaak te pakken toen hij destijds bij de Chiro een rol mocht spelen op het jaarlijkse Chirofeest. Later organiseerde hij op het werk een moorddiner en een horroravond om uiteindelijk de stap te zetten naar het echte theater.

   

  Hij werd lid van Klakkeboem en speelde daar ook heel wat rollen. Hij werd ook lid van het Zwevegems Teater en later nog van Die Ghesellen Deerlijk. Ondertussen is hij voorzitter van Klakkeboem en regisseert hij geregeld (ook bij andere gezelschappen in de streek). Vorig jaar nog regisseerde hij Veronica's kamer bij Deugd en Vreugd Heestert en het jaar daarvoor Woeste hoogten bij Die Ghesellen Deerlijk. Biloxi Blues is zijn derde regie voor Klakkeboem, na Almost, Maine en Te laat!.

 • Als ik nog 1 racistische rotopmerking hoor, laat ik de dader een maand lang koeiestront scheppen! Mét een theelepel!

  Toomey

 • Biloxi Blues

  Biloxi, Mississipi, 1943

  Het verhaal

  Biloxi Blues is het tweede deel van de autobiografische trilogie van Simon, bestaande uit Brighton Beach Memories, Biloxi Blues & Broadway Bound. In dit tweede deel volgen we hoofdpersonage Eugene M. Jerome tijdens zijn verblijf in een opleidingskamp in Biloxi, Mississipi. Samen met zijn nieuwe ‘kameraden’ moet hij er de sadistische sergeant Toomey trotseren. Die laatste heeft het vooral gemunt op Epstein, een wat schriele Joodse jongen met maagproblemen uit Queens Boulevard, New York. Echter ook tussen de verschillende leden van het peloton komt het geregeld tot conflicten…

 • Het leger heeft een bepaalde logica. Ik heb zo de mijne.

  Arnold

 • De acteurs

  broken image

  Dennie Vancauwenberghe

  Eugene Morris Jerome

  Hij komt uit Brighton Beach, Brooklyn, New York en is nog nooit eerder van huis geweest. Hij is vastbesloten drie dingen te doen in deze oorlog. Een schrijver worden, overleven en zijn maagdelijkheid verliezen…

  broken image

  Pedro Lema

  Sergeant Melvin J. Toomey

  Hij heeft de leiding over Compagnie C en noemt zichzelf een intelligente, meelevende en sympathieke leraar voor ruwe jonge mannen… maar ook de wreedste, gekste, meest sadistische klootzak die je ooit hebt meegemaakt…

  broken image

  Maarten Vansteenkiste

  Joseph Wykowski

  Hij is afkomstig uit Bridgeport, Connecticut, en heeft twee bijzonder interessante eigenschappen. Hij heeft een maag als een geit en eet alles. Zijn voorkeur gaat uit naar chocolade repen met het papier er nog om… De andere eigenaardigheid is het feit dat hij constant een erectie heeft, dag en nacht!

  broken image

  Alexander Bonte

  Roy Selridge

  Hij komt uit Schenectady, New York en is ervan overtuigd dat hij een geweldig gevoel voor humor heeft, maar het valt niet mee te lachen om iemand die in negentien van de tweeëndertig tanden gaatjes heeft.

  broken image

  Wesley Dendauw

  Arnold Epstein

  Hij is geboren in Queens Boulevard, New York en is een gevoelige, intelligente jongen. Hij leest veel. Zijn grootste gebrek is, dat hij niet in staat is om voedsel, sterker dan hard gekookte eieren, te verteren…

  broken image

  Jochen Mores

  Don Carney

  Hij komt uit Mont Clair, New Jersey, was een prima kerel, totdat iemand zo stom was hem te vertellen dat hij kon zingen als Perry Como. Zijn stem is vormloos.

  broken image

  Thomas Dierynck

  James J. Hennessy

  Hij is een aardige jongeman die ingedeeld wordt bij Compagnie C.

  broken image

  Lien Vanwynghene

  Daisy Hannigan

  Ze is een meisje dat dezelfde naam draagt als het hoofdpersonage uit The Great Gatsby. Ze studeert aan Saint Mary's in Gulfport. Ze leest graag.

  broken image

  Julie Van Honacker

  Rowena

  Ze is geboren in Gulfport en woont daar samen met haar man. Als bijverdienste prostitueert ze zich voor de recruten van het Amerikaanse leger.

 • Ik dacht dat ik een aardige sergeant kreeg, iemand als James Stewart.

  Eugene

 • De teaser

 • Als je met de verkeerde persoon trouwt, zit je nog vijftig jaar met de gebakken peren.

  Carney

 • Speeldata + reserveren

  Speeldata

  Voorstellingen op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober, woensdag 1, vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2017. De voorstellingen starten telkens om 20u00, behalve op zondag. Dan gaat de voorstelling van start om 18u30.

  DE VOORSTELLING VAN MAANDAG 30 OKTOBER IS UITVERKOCHT!

  Locatie + toegangsprijs

  Parochiaal Centrum, Orveiestraat te Zwevegem (Zwevegem-Knokke)

  Inkom: € 8,00

  Studenten en kinderen: € 5,00

  Reserveren

  Reserveren kan via onderstaande link of bij Velghe-Soenens, tel. nr. 0497/47 38 28, elke werkdag van 18u00 tot 20u00, vanaf maandag 2 oktober 2017.

 • Contacteer ons!

  Onze virtuele aanwezigheid!

  broken image

  Facebook

  broken image

  Twitter

  broken image

  YouTube

  broken image

  Website